4 personen
uitdagend
35 min.
hoofdgerecht
recepten Gebakken vis met doperwtenpuree

Gebakken vis met doperwtenpuree

ingrediënten


35 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

30 gram boter

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

450 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

400 gram diepvrieskabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de doperwten gaar en giet ze af. Bewaar het kookvocht. Pureer de doperwten met een klein scheutje van het kookvocht met behulp van een keukenmachine. Roer de peterselie en bieslook erdoor en breng op smaak met zout en peper. Houd de puree warm.
  • 2 Verhit 4 eetlepels zonnebloemolie en 20 gram boter in een koekenpan. Wentel elk stuk kabeljauw eerst door de bloem, vervolgens door losgeklopt ei en ten slotte door het paneermeel. Bak de visfilets ca. 4 minuten per kant. Leg ze op keukenpapier om uit te lekken.
  • 3 Bak in een tweede koekenpan in de rest van de olie en de boter de champignonplakjes snel knapperig en lichtbruin. Bestrooi ze met zout en peper.
  • 4 Verdeel de doperwtenpuree over de borden. Leg er een stuk kabeljauw bovenop. Verdeel de champignons over de stukken kabeljauw. Garneer met een partje citroen. Lekker met frietjes.

wijnadvies

Klassiek met een Soave of een Verdicchio, avontuurlijk met een Duitse riesling Classic, altijd goed met een Elzasser pinot blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 37 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip