4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
recepten Gegratineerde zuurkoolschotel met mango en geitenkaas

Gegratineerde zuurkoolschotel met mango en geitenkaas

ingrediënten


25 min
4 personen
paneermeel
250 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

75 gram blanke rozijnen
1 mango

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar

500 gram zuurkool

dit product is niet beschikbaar

500 gram wijnzuurkool

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit 50 gram boter en stoof hierin de zuurkool 5-6 minuten. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar in water met zout. Giet af en stamp met de rest van de boter, zout en peper tot een smeuïge puree.
  • 2 Meng de mango, rozijnen en kruiden door de zuurkool. Schep het zuurkoolmengsel in de ovenschaal en verdeel de aardappelpuree erover. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met een dun laagje paneermeel. Zet de schaal circa 25 minuten in het midden van de oven, tot de zuurkoolschotel lichtbruin is.

bereidingstip

Vervang de mango in dit recept door ananas. . Neem geraspte belegen kaas in plaats van geitenkaas.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 690 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 20 gram