4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Gegrilde banaan met pistacheroom

Gegrilde banaan met pistacheroom

ingrediënten


20 min
4 personen
2 theelepels kokosolie

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels boter

dit product is niet beschikbaar

4 bananen

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

50 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

20 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC. Rooster de pistachenoten circa 5 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat op een bord afkoelen. Hak 1 eetlepel fijn en houd apart.
  • 2 Maal de rest van de pistachenoten in de keukenmachine met de vanillesuiker, 1 eetlepel suiker en de roomkaas tot een grove, romige structuur. Klop de room met de rest van de suiker stijf.
  • 3 Spatel eerst een deel van de pistacheroom rustig door de slagroom tot dit goed is gemengd en spatel dan de rest erdoorheen. Zet afgedekt in de koelkast. Verwarm de ovengrill.
  • 4 Snijd de bananen met schil in de lengte door. Leg ze op een bakplaat en bestrijk het snijvlak met boter. Zet een paar minuten onder de grill. Serveer warm met de pistacheroom en bestrooi met de fijngehakte pistachenootjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 5 gram