4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Gegrilde biefstuk met lauwwarme sperziebonensalade en ovenfriet

Gegrilde biefstuk met lauwwarme sperziebonensalade en ovenfriet

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

1 zak rucola

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

2 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

500 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

500 gram ovenfriet

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 biefstukken

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Bestrijk de biefstukken rondom met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Verdeel de frietjes over de bakplaat en bak ze volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven goudbruin.
  • 3 Kook intussen de sperziebonen in circa 10 minuten beetgaar. Meng de ansjovis met de rest van de olijfolie en het citroensap. Schep de rucola, sperziebonen en kappertjes erdoor en breng op smaak met peper.
  • 4 Verhit een grillpan op middelhoge stand en gril de biefstukken aan beide kanten 2 minuten. Neem de biefstukken uit de pan en houd even warm onder een stuk aluminiumfolie.
  • 5 Neem de frietjes uit de oven en serveer met de biefstuk en salade. Lekker met aioli of knoflooksaus.

bereidingstip

Door vlees wat platter te slaan, wordt het dunner en gelijkmatiger van dikte. Zo gaart het sneller en zit je eerder aan tafel! Leg het vlees tussen twee stukjes vershoudfolie en sla er een paar keer hard op met een koekenpan.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 34 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté