4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Gegrilde biefstuk met oesterzwammen en balsamico-wijnsaus

Gegrilde biefstuk met oesterzwammen en balsamico-wijnsaus

ingrediënten


30 min
4 personen
2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

200 gram oesterzwammen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter runderbouillon

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 biefstukken

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

grillpan

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 75ºC. Verhit de grillpan en bestrijk deze met een theelepel olijfolie. Gril hierin de biefstukken om en om op een hoge stand 1 minuut aan beide kanten. Leg ze op een schaal, dek af met aluminiumfolie en zet naast 4 dinerborden in de warme oven.
  • 2 Verwarm de saus opnieuw op middelhoge stand en klop de rest van de koude boter erdoor om de saus te binden. Laat niet meer koken en breng verder op smaak met zout en peper.
  • 3 Bak tegelijkertijd de oesterzwammen met de knoflook en tijm een paar minuten in een koekenpan op een hoge stand. Leg de biefstukken op de voorverwarmde borden en giet een lepel wijnsaus erover.
  • 4 Verdeel de gebakken oesterzwammen over het vlees en serveer direct. Lekker met friet of aardappelpuree.

wijnadvies

Bij deze gegrilde biefstuk met oesterzwammen smaakt een houtgerijpte cabernet sauvignon erg lekker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 31 gram