4 personen
gemiddeld
45 min.
bijgerecht
home recepten Gegrilde bloemkool met coleslaw

Gegrilde bloemkool met coleslaw

ingrediënten


45 min
4 personen
2 eetlepels pinda’s

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

eetlepel sambal

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 wortel

dit product is niet beschikbaar

witte kool

dit product is niet beschikbaar

1 scheutje sesamolie
3 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 kleine bloemkool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

  • 1 Steek de barbecue aan. Blancheer de bloemkool circa 3 minuten.
  • 2 Snijd de bloemkool in 2 dikke plakken en wrijf in met de sojasaus en olijfolie. Rooster de bloemkool op de barbecue in circa 15 minuten aan beide kanten gaar.
  • 3 Meng intussen de ingrediënten voor de coleslaw door elkaar, houd wat limoensap apart. Meng de mayonaise met de sesamolie en een scheutje limoensap.
  • 4 Breek de bloemkool in grove stukken. Verdeel de bloemkoolstukken over 4 kommetjes, met de coleslaw ernaast. Besprenkel met de mayonaise en serveer direct.

bereidingstip

Zo'n speciale klem voor het grillen van bijvoorbeeld vis is ook heel handig om bloemkool te barbecueën: zo draai je de plakken een stuk makkelijker om en vallen ze niet tussen het rooster.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 300 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 7 gram