4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gegrilde bloemkool met couscous en kruidige yoghurtsaus

Gegrilde bloemkool met couscous en kruidige yoghurtsaus

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

handje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

handje verse munt
250 milliliter volle yoghurt

dit product is niet beschikbaar

handje granaatappelpitje

dit product is niet beschikbaar

1 bloemkool

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

75 gram blanke rozijnen
300 gram couscous

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng in een keukenmachine de ingrediënten voor de yoghurtsaus en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de rozijnen, 4 eetlepels olie en een flinke snuf zout toe.
  • 3 Bestrijk de bloemkoolplakken met de rest van de olie en gril ze in circa 5 minuten goudbruin.
  • 4 Serveer de gegrilde bloemkool met de couscous en kruidige yoghurtsaus.
  • 5 Bestrooi eventueel met granaatappelpitjes en gehakte koriander.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 595 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 86 gram
eiwit 18 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté