4 personen
eenvoudig
10 min.
nagerecht
home recepten Gegrilde boerencake met kersen en speculaaskruimels

Gegrilde boerencake met kersen en speculaaskruimels

ingrediënten


10 min
4 personen
2 eetlepels kruidnoten
2 speculaas
4 eetlepels kant-en-klare geklopte slagroom
215 gram taart & vlaaifruit kersen (blik)
15 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes boerencake

benodigdheden

grillpan

  • 1 Verhit de grillpan. Besmeer de plakjes cake aan beide kanten dun met de boter. Gril de cake op een middelhoge stand 2 min. per kant, tot de plakjes mooie grillstrepen hebben.
  • 2 Verwarm intussen in een steelpan de kersenvulling 4 min. op een lage stand.
  • 3 Leg de cake op 4 bordjes. Schep er warme kersen op. Spuit een toef slagroom ernaast en verkruimel de speculaasjes of kruidnoten erover.

bereidingstip

Boerencake blijft tot een week goed als je ’m goed in folie verpakt en op kamertemperatuur bewaart, bijvoorbeeld in een trommel, doos of onder een stolp. In de koelkast droogt cake uit.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 377 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 5 gram
Terugroepactie | Spar boerenmetworst