4 personen
eenvoudig
30 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Gegrilde bospeen met loofdressing en speklapje

Gegrilde bospeen met loofdressing en speklapje

ingrediënten


30 min
4 personen
4 speklapjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bos bospeen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

barbecue

  • 1 Schrap of schil de bospeen en snijd het groene loof tot op 2 cm af. Bewaar 3 takjes peenloof voor de dressing en de garnering. Halveer grote penen in de lengte. Bestrijk ze rondom met de olijfolie.
  • 2 Pureer voor de dressing de helft van de sjalot met het citroensap, de honing, de mayonaise en de crème fraîche. Voeg het blad van 2 takjes peenloof toe en pureer glad. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Gril de penen op de hete barbecue of in een grillpan ca. 10-12 min. tot ze beetgaar zijn en mooie grillstrepen hebben.
  • 4 Gril ook de speklapjes op de hete barbecue of in een grillpan in ca. 6 min. per kant bruin en gaar.
  • 5 Leg de gegrilde worteltjes op een schaal. Bestrooi met de rest van de sjalot en besprenkel met de loofdressing. Bestrooi desgewenst met wat extra topjes peenloof en serveer met het gegrilde speklapje.

bereidingstip

Lekker met een gepofte aardappel.. Bewaar ook de rest van het frisse groene peenloof. Dit is heerlijk in een salade, soep en pasta.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 511 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 16 gram