4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gegrilde chili-knoflookgarnalen met koriander

Gegrilde chili-knoflookgarnalen met koriander

ingrediënten


20 min
4 personen
1 bakje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 zak reuzengarnaal
3 eetlepels olijfolie extra vierge

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels korianderzaden

benodigdheden

vijzel

keukenpapier

barbecue

4 metalen spiesen

  • 1 Kneus het korianderzaad met de achterkant van een mes of in de vijzel.
  • 2 Meng in een schaal het korianderzaad met de rode peper, de knoflook, de citroenrasp en het -sap en de olijfolie. Voeg zout naar smaak toe.
  • 3 Dep de garnalen droog met keukenpapier. Schep de garnalen door de marinade. Marineer de garnalen minstens 30 min. afgedekt op een koele plek.
  • 4 Neem de garnalen uit de marinade. Gril ze op de hete barbecue in ca. 2 min. per kant mooi bruin en net gaar. Rijg de garnalen eventueel aan spiesen of gebruik een grillmand of visrooster als het rooster te breed is.
  • 5 Schep de garnalen op een schaal. Bestrooi ze met de grof gesneden koriander.

bereidingstip

Deze marinade is ook lekker voor kipdrumsticks, kabeljauwfilet en groenten als courgette, paprika en venkel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 82 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 14 gram