2 personen
gemiddeld
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, klein gerecht/amuse
home recepten Gegrilde courgette- en auberginerolletjes met roomkaas

Gegrilde courgette- en auberginerolletjes met roomkaas

ingrediënten


15 min
2 personen
200 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

20 cocktailprikkers

keukenpapier

grillpan

  • 1 Verwijder de kroontjes van de aubergine en de courgette. Snijd of schaaf overlangs 1 cm dikke plakken van beide. Bestrooi het vruchtvlees met zout en laat dit 10 minuten intrekken.
  • 2 Roer het uitgeperste knoflookteentje door de olijfolie.
  • 3 Dep de courgette- en aubergineplakken droog met keukenpapier. Bestrijk ze aan één zijde met de helft van de knoflookolijfolie.
  • 4 Verhit een grillpan. Gril de plakken 2 minuten met de oliezijde naar de onderkant in de grillpan of eventueel onder een hete ovengrill. Leg de plakken daarna naast elkaar op keukenpapier.
  • 5 Verdeel de roomkaas over de gegrilde kant en vorm er rolletjes van. Steek ze vast met cocktailprikkers. Bestrijk ze met de rest van de olie en gril ze nog even in de hete grillpan of onder een hete ovengrill.

bereidingstip

Serveer hierbij een pistoletje of ciabattabroodje. Bestrijk de gegrilde groenteplakken eens met rode of groene pesto voordat u de kaas erover verdeelt.. Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Schenk hierbij een volle, zonnige en lichtkruidige witte of roséwijn uit Sicilië, Spanje of Zuid-Frankrijk.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 13 gram