4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht, hoofdgerecht
home recepten Gegrilde groenten met geitenkaas

Gegrilde groenten met geitenkaas

ingrediënten


20 min
4 personen
200 gram geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

15 gram platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 zak gekleurde puntpaprika
300 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

bakkwastje

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de ui in dunne partjes. Halveer de spruitjes. Snijd de paprika’s in de lengte in repen van 2 cm. Verdeel de groenten over de met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 3 el olie en bestrooi met de oregano. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de groente boven in de oven in 20-25 min. gaar.
  • 2 Snijd het stokbrood in schuine plakjes. Bestrijk ze met de rest van de olie. Rooster het brood in de oven, onder de groenten, in 10 min. goudbruin. Halveer het teentje knoflook en bestrijk het warme brood met de snijkanten.
  • 3 Snijd de peterselie fijn en verkruimel de geitenkaas. Zet de groenten, crostini, peterselie en geitenkaas in aparte kommetjes op tafel. Of beleg de crostini zelf met de groente, geitenkaas en peterselie, voor serveren.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 16 gram