4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Gehaktballen met rode-uienjus

Gehaktballen met rode-uienjus

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bloem

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 beschuiten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verkruimel de beschuiten en kneed met het ei door het rundergehakt. Breng op smaak met zout en peper. Vorm met vochtige handen 8 gehaktballen ervan.
  • 2 Verhit 25 gram boter in een koekenpan en braad hierin de ballen circa 3 minuten rondom goudbruin. Zet de warmtebron laag, voeg de uien en tijm toe en bak nog 10 minuten. Keer regelmatig. Neem de ballen uit de pan en houd warm.
  • 3 Voeg 25 gram boter, bloem, balsamicoazijn en 200 ml water toe en kook tot een gebonden jus. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de gehaktballen met de uienjus.

bereidingstip

Lekker met pastinaakpuree met bacon (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/pastinaakpuree-met-bacon/">klik hier voor het recept</a>).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram