4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus

ingrediënten


30 min
4 personen
1 handje basilicum

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

50 gram salamblaadjes
50 gram pancetta

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

400 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

1 snee wit brood
1 snee wit brood

  • 1 Knijp het brood uit en vermeng het met het gehakt, de oregano, de pancetta en het ei. Breng het geheel goed op smaak met zout en peper.
  • 2 Vorm kleine balletjes van het gehakt en bestrooi ze met wat bloem. Laat ze minimaal een halfuur opstijven in de koelkast.
  • 3 Verwarm de olie en bak de balletjes in een paar porties rondom bruin.
  • 4 Schep ze uit de pan, roer het aanbaksel los en bak de ui en de knoflook in het achtergebleven bakvet op lage stand lichtbruin.
  • 5 Voeg de tomatenpuree en -blokjes toe en laat de saus aan de kook komen.
  • 6 Leg de balletjes terug in de saus en laat het geheel in circa 15 minuten op lage stand zonder deksel op de pan zachtjes garen.
  • 7 Breng de saus op smaak met zout en peper en snipper als laatste de basilicum over de saus.

bereidingstip

Lekker met ciabattabrood en een salade.

wijnadvies

Laten we in Italiaanse sferen blijven met een lichtgekoelde Bardolino of een Sensi Chianti. Witdrinkers kiezen Montalto Pinot Grigio, rosé-aanhangers gaan voor Montalto Nero d'Avola.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 25 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté