- 1 Knijp het brood uit en vermeng het met het gehakt, de oregano, de pancetta en het ei. Breng het geheel goed op smaak met zout en peper.
- 2 Vorm kleine balletjes van het gehakt en bestrooi ze met wat bloem. Laat ze minimaal een halfuur opstijven in de koelkast.
- 3 Verwarm de olie en bak de balletjes in een paar porties rondom bruin.
- 4 Schep ze uit de pan, roer het aanbaksel los en bak de ui en de knoflook in het achtergebleven bakvet op lage stand lichtbruin.
- 5 Voeg de tomatenpuree en -blokjes toe en laat de saus aan de kook komen.
- 6 Leg de balletjes terug in de saus en laat het geheel in circa 15 minuten op lage stand zonder deksel op de pan zachtjes garen.
- 7 Breng de saus op smaak met zout en peper en snipper als laatste de basilicum over de saus.
bereidingstip
Lekker met ciabattabrood en een salade.
wijnadvies
Laten we in Italiaanse sferen blijven met een lichtgekoelde Bardolino of een Sensi Chianti. Witdrinkers kiezen Montalto Pinot Grigio, rosé-aanhangers gaan voor Montalto Nero d'Avola.