8 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gehaktbrood

Gehaktbrood

ingrediënten


bestellen
20 min
8 personen
1 kilogram gemengd gehakt
roomboter

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.19

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.99

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.59
16 plakjes katenspek

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 6.18
15 gram platte peterselie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35
3 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.49
2 eetlepels mosterd

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.99
4 eetlepels paneermeel

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.69
1 ei

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.39

benodigdheden

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de cakevorm in met boter en bekleed de bodem en lange kanten met het katenspek. Laat de plakjes overlappen en over de rand van de vorm hangen.
  • 2 Snijd de peterselie fijn. Meng het gehakt met de peterselie, ketchup, mosterd, het paneermeel en ei. Breng op smaak met zout en peper. Doe het gehakt in de vorm en druk stevig aan. Vouw het overhangende katenspek over het gehakt.
  • 3 Bak het gehaktbrood in de oven in 50 min. gaar.
  • 4 Neem het gehaktbrood uit de oven, giet het vocht eraf en stort op een schaal. Laat het gehaktbrood 5 min. rusten en snijd in mooie plakken. Serveer warm of op kamertemperatuur.

bereidingstip

• Het lekkerste gehaktbrood maak je met smeuïg half-om-halfgehakt. Maar rundergehakt kan ook. Gebruik liever geen mager rundergehakt, dat wordt snel te droog.<br/> • Gebruik paneermeel en ei om je gehaktbrood lekker smeuïg te maken. In plaats van paneermeel kun je ook beschuitkruim maken en gebruiken. <br/> • Weten of het gehaktbrood gaar is? Gebruik een vleesthermometer. 70°C is de ideale kerntemperatuur voor volledig gaar, veilig vlees dat nog sappig is.<br/> • Gehaktbrood kun je ook in de airfryer maken. Vul een passende bakvorm met het gehaktmengsel en reken op 25-35 min. baktijd. Bak op een lagere temperatuur: 160°C. . <h4>Variatietips</h4> • Je kunt gehaktbrood ook maken met kip- of kalkoengehakt. <br/> • Neem vegetarisch of plantaardig gehakt voor een vleesloze variant. <br/> • Meng wat groenten door het gehaktmengsel: blokjes paprika, preiringen of tuinerwten. . <h4>Serveertips</h4> • Gehaktbrood is heerlijk puree of gebakken krieltjes, ketchup en een salade. <br/> • Maak er een jus bij of een saus: romige champignonsaus past er goed bij. <br/> • Serveer (restjes) gehaktbrood op kamertemperatuur bij de borrel of beleg er brood mee voor de lunch – lekker met een lik mosterd. . <h4>Hoe bewaar je gehaktbrood?</h4> • In een afgesloten bewaardoos kun je gehaktbrood 2-3 dagen in de koelkast bewaren.<br/> • Wikkel je gehaktbrood in strak folie en stop het daarna in een diepvriesbak of -zak. Het blijft dan 2-3 maanden goed in de vriezer. Ontdooi het langzaam in de koelkast voor je het weer opwarmt.<br/> • Verwarm het gehaktbrood in de oven op 150-160°C, ingepakt in aluminiumfolie om uitdrogen te voorkomen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 310 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 21 gram