cakevorm
dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief
dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief
cakevorm
bereiden
bereidingstip
• Het lekkerste gehaktbrood maak je met smeuïg half-om-halfgehakt. Maar rundergehakt kan ook. Gebruik liever geen mager rundergehakt, dat wordt snel te droog.<br/> • Gebruik paneermeel en ei om je gehaktbrood lekker smeuïg te maken. In plaats van paneermeel kun je ook beschuitkruim maken en gebruiken. <br/> • Weten of het gehaktbrood gaar is? Gebruik een vleesthermometer. 70°C is de ideale kerntemperatuur voor volledig gaar, veilig vlees dat nog sappig is.<br/> • Gehaktbrood kun je ook in de airfryer maken. Vul een passende bakvorm met het gehaktmengsel en reken op 25-35 min. baktijd. Bak op een lagere temperatuur: 160°C. . <h4>Variatietips</h4> • Je kunt gehaktbrood ook maken met kip- of kalkoengehakt. <br/> • Neem vegetarisch of plantaardig gehakt voor een vleesloze variant. <br/> • Meng wat groenten door het gehaktmengsel: blokjes paprika, preiringen of tuinerwten. . <h4>Serveertips</h4> • Gehaktbrood is heerlijk puree of gebakken krieltjes, ketchup en een salade. <br/> • Maak er een jus bij of een saus: romige champignonsaus past er goed bij. <br/> • Serveer (restjes) gehaktbrood op kamertemperatuur bij de borrel of beleg er brood mee voor de lunch – lekker met een lik mosterd. . <h4>Hoe bewaar je gehaktbrood?</h4> • In een afgesloten bewaardoos kun je gehaktbrood 2-3 dagen in de koelkast bewaren.<br/> • Wikkel je gehaktbrood in strak folie en stop het daarna in een diepvriesbak of -zak. Het blijft dan 2-3 maanden goed in de vriezer. Ontdooi het langzaam in de koelkast voor je het weer opwarmt.<br/> • Verwarm het gehaktbrood in de oven op 150-160°C, ingepakt in aluminiumfolie om uitdrogen te voorkomen.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 310 kcal |
vet | 25 gram |
verzadigd vet | 9 gram |
koolhydraten | 5 gram |
eiwit | 21 gram |
WEB01-SPAR-PU