-
1
Leg het brood in een kom, besprenkel met water en laat circa 10 minuten weken.
-
2
Verkruimel het brood met een vork en kneed door het gehakt met de gehaktkruiden, 2/3 van de rozemarijn en de ui.
-
3
Klop de eieren met de mosterd en ketchup goed los en kneed dit ook door het gehakt.
-
4
Verwarm de oven voor op 200ºC.
-
5
Vet de cakevorm in. Bestrooi de vorm met het paneermeel en schud overtollig paneermeel eruit.
-
6
Meng de pecannoten en kaas met de rest van de rozemarijn.
-
7
Schep de helft van het gehaktmengsel in de vorm en strijk glad. Druk met de bolle kant van een lepel een gootje in het midden in de lengte van het gehakt. Verdeel het kaasmengsel erover en bedek met de rest van het gehakt.
-
8
Druk de bovenste en onderste laag gehakt aan de zijkanten goed op elkaar zodat de kaas er niet uit kan lopen. Dek het gehakt af met folie en bak circa 20 minuten in het midden van de oven.
-
9
Verwijder het folie en bak nog circa 10 minuten verder. Neem de vorm uit de oven en laat afgedekt circa 10 minuten rusten.
-
10
Kantel de vorm voorzichtig en giet het bakvocht eruit. Vang het vocht eventueel op om als jus te gebruiken.
-
11
Stort het gehaktbrood op een schaal en snijd in dikke plakken.
-
12
Lekker met friet of rijst en een salade.
wijnadvies
Mages Rhône, Red Blauer Zweigelt of Indomita Cabernet Sauvignon Reserva.