2 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Gele curry met ei

Gele curry met ei

ingrediënten


15 min
2 personen
2 takjes koriander

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

400 gram oosterse wokgroenten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gele currypasta

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

50 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

50 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst. Kook de eieren circa 6 minuten.
  • 2 Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de currypasta 1 minuut. Voeg de wokgroenten toe en roerbak circa 3 minuten op een hoge stand. Voeg de kokosmelk toe en laat 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Pel de eieren en halveer ze. Schep de rijst in kommen, serveer de curry erbij en leg 2 halve eieren erop. Garneer naar smaak met de rode peper en koriander.

bereidingstip

Serveer naanbrood bij dit recept in plaats van rijst.. Als je voor deze curry kant-en-klare currypasta uit een potje neemt, staat dit gerecht zo op tafel. Maar wist je dat je haast net zo snel gebruik kunt maken van zelfgemaakte currypasta? Maak een voorraadje in het weekend en bewaar maximaal 2 weken in een brandschoon potje in de koelkast of vries in kleine porties in. Kies bijvoorbeeld voor een zelfgemaakre milde currypasta (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/zelfgemaakte-milde-currypasta/">klik hier voor het recept</a>).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 670 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 20 gram