gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Gemberkoekjes met glazuur

Gemberkoekjes met glazuur

ingrediënten


20 min
hagelslag
nougatine
1 theelepel cacaopoeder
200 gram poedersuiker
4 stukjes stemgember
3 eetlepels schenkstroop
50 gram roomboter
40 gram lichtbruine basterdsuiker
theelepel gemberpoeder (djahé)
125 gram zelfrijzend bakmeel

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

uitsteekvormpje

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Meng het bakmeel, gemberpoeder, suiker en een snuf zout.
  • 3 Voeg de boter, stroop en bakgember toe en kneed tot een stevig deeg.
  • 4 Maak circa 20 balletjes van het deeg, leg de balletjes met wat tussenruimte op de bakplaat en druk ze plat.
  • 5 Snijd er met de achterkant van een mes herfstvormpjes van of gebruik uitsteekvormpjes.
  • 6 Bak de koekjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin.
  • 7 Laat de koekjes minimaal 30 minuten afkoelen.
  • 8 Roer intussen de poedersuiker met 5 eetlepels water tot een glazuur.
  • 9 Voeg aan een gedeelte van het glazuur cacao toe voor een bruin glazuur.
  • 10 Bestrijk de bovenkant van de koekjes met het glazuur en bestrooi met nootjes of hagelslag.
  • 11 Laat het glazuur hard worden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 105 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 1 gram
recalls Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Mini pistolets, Schoof duo baguette wit 300g, Baguettes wit duo / Pistolet meergranen / Pistolets wit, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, Mix voor Nasi & Bami Goreng en Mix voor Saté, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier