gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Gemberkoekjes met glazuur

Gemberkoekjes met glazuur

ingrediënten


20 min
hagelslag

dit product is niet beschikbaar

nougatine
1 theelepel cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

200 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

4 stukjes stemgember

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels schenkstroop

dit product is niet beschikbaar

50 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

40 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

125 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

uitsteekvormpje

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Meng het bakmeel, gemberpoeder, suiker en een snuf zout.
  • 3 Voeg de boter, stroop en bakgember toe en kneed tot een stevig deeg.
  • 4 Maak circa 20 balletjes van het deeg, leg de balletjes met wat tussenruimte op de bakplaat en druk ze plat.
  • 5 Snijd er met de achterkant van een mes herfstvormpjes van of gebruik uitsteekvormpjes.
  • 6 Bak de koekjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin.
  • 7 Laat de koekjes minimaal 30 minuten afkoelen.
  • 8 Roer intussen de poedersuiker met 5 eetlepels water tot een glazuur.
  • 9 Voeg aan een gedeelte van het glazuur cacao toe voor een bruin glazuur.
  • 10 Bestrijk de bovenkant van de koekjes met het glazuur en bestrooi met nootjes of hagelslag.
  • 11 Laat het glazuur hard worden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 105 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 1 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté