4 personen
gemiddeld
65 min.
bijgerecht
recepten Gepofte aardappel met kwarktopping

Gepofte aardappel met kwarktopping

ingrediënten


65 min
4 personen
2 lente-/bosuitjes
2 teentjes knoflook
1 verse gember
200 gram kwark

dit product is niet beschikbaar

grof zeezout
3 eetlepels olijfolie
4 groten kruimige aardappels

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de aardappelen in een ovenschaal en bestrijk ze met een beetje olie.
  • 2 Bestrooi ze met grof zout en bak ze in circa 60 minuten gaar in het midden van de oven.
  • 3 Ze zijn gaar als je ze makkelijk kunt indrukken met je vinger.
  • 4 Maak ondertussen de topping door de kwark te mengen met de rest van de olijfolie, de gember, de knoflook en de bosui. Breng dit goed op smaak met zout en peper.
  • 5 Snijd de aardappelen in en druk ze een beetje open. Serveer direct met de topping.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 195 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 7 gram
recalls Bio pasta tomaat mozzarella 200 g, Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Schoof duo baguette wit 300g, Baguettes wit duo / Pistolet meergranen / Pistolets wit, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, bekijk hier