4 personen
eenvoudig
50 min.
bijgerecht
home recepten Gepofte aardappelen met crème fraîche en bieslook

Gepofte aardappelen met crème fraîche en bieslook

ingrediënten


50 min
4 personen
125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

6 sprieten bieslook

dit product is niet beschikbaar

80 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 grote aardappelen

benodigdheden

barbecue

aluminiumfolie

  • 1 Steek de barbecue aan. Was de aardappelen, maar schil ze niet. Halveer de teentjes knoflook. Snijd de boter in 4 blokjes.
  • 2 Wikkel de aardappelen per stuk met de knoflook en boter in een vel aluminiumfolie.
  • 3 Pof de aardappelen op de hete barbecue in 40-45 min. gaar, tot een prikker makkelijk door het kruim glijdt. Keer regelmatig.
  • 4 Snijd 2 sprietjes bieslook fijn. Snijd de aardappel open en bestrooi met peper en zout. Schep de crème fraîche in de aardappelen. Garneer elke aardappel met 1 hele spriet en fijngehakte bieslook.

bereidingstip

Neem haver fraîche voor een veganistisch bijgerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 329 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 3 gram