bakplaat met bakpapier
dit product is niet beschikbaar
bakplaat met bakpapier
bereiden
bereidingstip
• Je hoeft de aardappelen niet voor te koken voor ze de oven ingaan, maar voorkoken maakt ze wel wat krokanter en geeft ze een betere textuur. Kook de partjes 5 min. in ruim water, giet af en laat uitdampen voor je ze in de oven roostert.<br/> • De oventijd is afhankelijk van de grootte van de partjes. Hoe groter, hoe langer in de oven. • Meng de aardappelen voor extra pit en kruidigheid met 1 tl chilipepervlokken en 1 tl gemalen komijn.<br/> . <h4>Variatietip</h4> • Vervang deze door cajunkruiden of kerriepoeder. Bestrooi eventueel met wat verse koriander voor het serveren. . <h4>Welke aardappel?</h4> • Kies voor aardappelen met een iets kruimige structuur. <br/> • Wil je de schil laten zitten? Kies dan biologische aardappelen, spoel ze goed af onder koud water en borstel ze schoon. <br/> • Schil je ze liever? Gebruik een dunschiller voor gemak! . <h4>Serveertips</h4> • Aardappelpartjes zijn heerlijk bij <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/gegrilde-kip-met-gember-sojasaus/">gegrilde kip</a>, <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/biefstuk-met-olijvenboter/">biefstuk</a> of <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/zalmfilet-met-peterselietapenade/">zalmfilet</a>. Ook een varkenshaas smaakt er goed bij.<br/> • Liever vegetarisch? Deze veganistische partjes zijn een goed bijgerecht voor een vegetarische burger. . <h4>Is aardappel uit de oven gezond?</h4> Aardappelen roosteren is in elk geval gezonder dan frituren. Aardappelen zijn rijk aan vitamine B en C en kalium. Ook zitten er veel vezels in, vooral als je de schil erop laat. Als je niet te veel olie gebruikt, zijn ze ook nog eens vrij vetarm. Pas wel op met al te calorierijke sauzen, te veel zout of boter.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 275 kcal |
vet | 7 gram |
verzadigd vet | 1 gram |
koolhydraten | 42 gram |
eiwit | 4 gram |
WEB01-SPAR-PU