4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Geroosterde rodekool met romige puree en vega jus

Geroosterde rodekool met romige puree en vega jus

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

theelepel nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter volle melk

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 kleine rodekool

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel venkelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel venkelzaad

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

satéprikker

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de sinaasappelrasp met de helft van de boter, het venkelzaad en 1 theelepel zout. Prik met een satéprikker rondom gaatjes in de rodekool, zo gaart de kool sneller. Smeer de kool rondom in met de sinaasappelboter. Meng het sinaasappelsap met de bouillon en laurier in de ovenschaal. Zet de kool erin en dek af met aluminiumfolie. Rooster de kool circa 1 uur in de oven.
  • 2 Kook intussen de aardappels in circa 20 minuten gaar. Giet af in een zeef. Roer de aardappels met een houten lepel door de zeef boven een pan. Verhit de melk en overige boter in een (steel)pan en roer door de aardappelpuree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • 3 Verwijder na 1 uur het folie van de ovenschaal en rooster de kool nog 30-40 minuten verder, tot je er makkelijk een vork in kunt prikken. Neem de kool uit de ovenschaal en bewaar het kookvocht.
  • 4 Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui circa 3 minuten. Roer de bloem erdoor en bak 1 minuut mee. Giet het kookvocht in de pan en laat al roerend binden. Laat de jus circa 5 minuten zachtjes koken en breng op smaak met de sojasaus. Snijd de geroosterde kool in parten en serveer met de aardappelpuree en jus.

bereidingstip

Je kunt voor dit recept de kool ook in 8 parten snijden, insmeren met de sinaasappelboter en in een ruime ovenschaal circa 45 minuten roosteren in de oven. Keer de parten halverwege.

wijnadvies

Park Villa Merlot


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 705 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 27 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes