4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Gestoofd rundvlees met kruidnagel, laurier en pruimen

Gestoofd rundvlees met kruidnagel, laurier en pruimen

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram zwarte pruimen zonder pit

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

1 donker bier

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

4 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram runderriblap

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi het vlees met zout en peper en schud het om met de bloem zodat alle stukjes bedekt zijn.
  • 2 Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin het vlees in porties om en om bruin.
  • 3 Doe dan al het vlees bij elkaar in de pan en voeg kruidnagels, laurier, bier en honing toe. Laat aan de kook komen en zet de warmtebron dan laag.
  • 4 Laat het vlees met deksel op de pan in circa 2,5 uur gaar worden.
  • 5 Voeg het laatste half uur de pruimen toe en laat het vocht zonder deksel iets inkoken.
  • 6 Lekker met gekookte aardappels of aardappelpuree en alle soorten groenten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 52 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté