8 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Gestoofde boerenkool met kikkererwten en worstjes

Gestoofde boerenkool met kikkererwten en worstjes

ingrediënten


25 min
8 personen
800 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels komijnzaadjes

dit product is niet beschikbaar

820 gram kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

8 varkens-chipolataworstjes
30 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter in een hapjespan en bak de worstjes in 5 min. rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.
  • 2 Snijd intussen de ui in dunne partjes. Spoel de kikkererwten af onder stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
  • 3 Neem de worstjes uit de pan en houd apart. Voeg de ui met het komijnzaad toe en bak 5 min. op een middelhoge stand. Voeg de boerenkool toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes en kikkererwten toe en breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook, leg de worstjes in de pan en laat 10 min. op een lage stand met de deksel op de pan stoven.
  • 4 Serveer in diepe borden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 242 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | GoVega! plantaardige burger