4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevarieerde vleesfondue

Gevarieerde vleesfondue

ingrediënten


25 min
4 personen
2 theelepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels Japanse sojasaus
1 liter vleesbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

100 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

250 gram preien

dit product is niet beschikbaar

250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

250 gram kalfsoesters
250 gram biefstukken

dit product is niet beschikbaar

250 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 fonduevorken

fonduepan

  • 1 Leg het gesneden vlees en de groenten in aparte kommen of leg alles naast elkaar op een grote schaal.
  • 2 Breng de bouillon aan de kook. Roer de sojasaus erdoor.
  • 3 Prik het vlees aan de foduevork. Kippenvlees moet door en door worden gaargekookt. Doop de blokjes biefstuk kort (ca. 2 minuten) in de bouillon. De gaartijd van de kalfsoester is ongeveer 2-3 minuten.
  • 4 Gebruik eventueel (bij de Chinese winkel verkrijgbare) kleine metalen 'schepnetjes' om de stukjes groenten en taugé heel kort in de bouillon te laten zakken.
  • 5 Schep na afloop van de maaltijd de sterke bouillon in kommen en drink hem op. Verdun de nogal zoute bouillon eventueel met wat water.

bereidingstip

Klop na afloop van de maaltijd 2-3 eieren door de bouillon of een scheutje port of madera! . <h4>Variëren met ander vlees</h4> <p>Naast rundvlees of kip kun je ook eens variëren met kalkoen, varkenshaas, lamsvlees of zelfs eend. Ook kleine gehaktballetjes doen het goed in de fonduepan. </p>. <h4>Welke bouillon is het beste voor fondue?</h4> <p>Een lichte, maar smaakvolle bouillon werkt het beste. Kies bijvoorbeeld voor rundvlees- of kippenbouillon als basis en voeg extra smaakmakers toe zoals knoflook, ui, laurier, peperkorrels en verse kruiden. Voor een iets rijkere smaak kun je een scheutje sojasaus of een klein beetje witte wijn toevoegen.</p>. <h4>Wat zijn geschikte groenten voor een fondue met bouillon?</h4> <p>Veel groenten zijn lekker om kort te garen in bouillon. Denk aan champignons, broccoli, bloemkool, paprika, wortel, courgette en sugarsnaps. Snijd de groenten in hapklare stukken zodat ze snel gaar zijn en makkelijk aan een vork passen.</p>

wijnadvies

Neem een goede Australische Shiraz (Sunny Hill).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 46 gram