4 personen
uitdagend
20 min.
brunch, voorgerecht
home recepten Gevulde avocado met gepocheerd ei

Gevulde avocado met gepocheerd ei

ingrediënten


20 min
4 personen
olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 sprieten bieslook

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels groene kruiden
2 druppels worcestershiresaus
scheutje citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel roomkaas

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de avocado’s in de lengte door en wip de pit eruit. Prak het vruchtvlees fijn met roomkaas, citroensap, worcestersaus, groene kruiden (bijv. tijm, peterselie, bieslook), zout en peper. Vul de avocado’s met dit mengsel.
  • 2 Breng intussen een laagje water met een snuf zout aan de kook. Splits de eieren en leg de eidooiers voorzichtig in 4 aparte glaasjes. Gebruik het eiwit voor een ander gerecht of vries in voor later gebruik. Zet de warmtebron laag en laat de dooiers heel rustig één voor één in het water glijden. Laat zo 2 minuten pocheren en roer niet in de pan.
  • 3 Schep de gepocheerde eieren met een lepel uit het water en duw met de lepel een holletje in de gevulde avocado. Laat de dooier erin glijden, bestrooi met peper en garneer met een paar sprieten bieslook. Bedruppel naar wens met olijfolie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram