4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevulde kipfilet met mosterdsaus

Gevulde kipfilet met mosterdsaus

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

100 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

300 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

4 kipfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

8 cocktailprikkers

aluminiumfolie

  • 1 Leg vershoudfolie op de kipfilets en sla of druk ze platter tot schnitzels. Bestrooi met zout en versgemalen peper. Leg per kipfilet 2 plakken ontbijtspek overlappend naast elkaar. Leg de kipfilet erop.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook. Voeg de spinazie toe en laat, al omscheppend, slinken. Schep de spinazie in een vergiet en druk het vocht eruit.
  • 3 Schep spinazie op de kipfilet, maal er peper over en verdeel de roomkaas erover. Rol de kipfilets met het spek op en steek de rolletjes vast met cocktailprikkers.
  • 4 Verhit de rest van de olie en bak de kip in 3-4 minuten goudbruin. Voeg de bouillon en wijn toe en stoof zachtjes circa 15 minuten.
  • 5 Haal de rolletjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Kook het stoofvocht iets in en roer de crème fraîche en mosterd erdoor tot een sausje. Lekker met pasta en (diepvries-) doperwten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 43 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté