4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
recepten Gevulde pannenkoek met andijvie, zoete aardappel en geitenkaas

Gevulde pannenkoek met andijvie, zoete aardappel en geitenkaas

ingrediënten


20 min
4 personen
250 gram zachte geitenkaas
400 gram andijvie
5 eetlepels broodspread
3 eetlepels zonnebloemolie
550 milliliter melk
2 eieren
300 gram bloem
4 grote zoete aardappels

  • 1 Kook de zoete aardappels in circa 12 minuten gaar. Klop intussen in een grote kom de bloem los met de eieren. Voeg de helft van de melk toe. Klop tot alles goed gemengd is en voeg dan de rest van de melk toe. Klop glad.
  • 2 Verhit de olie en bak hierin de pannenkoeken een voor een aan beide kanten goudbruin. Bak zo 8 pannenkoeken van het beslag en leg ze op een bord.
  • 3 Schep de warme gekookte zoete aardappels uit de pan en prak met de spread en andijvie. Vul de pannenkoeken met deze andijvievulling en de geitenkaas. Rol de pannenkoeken op en serveer 2 gevulde pannenkoeken per persoon.

bereidingstip

Dit recept is lekker met een waldorfsalade met bleekselderij, appel en walnoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 745 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 85 gram
eiwit 33 gram
recalls Daily Chef andijvie stamppot met gehaktballetjes,Bio hapje appel perzik banaan 6+, Chefaid nylon bakspatel, Brabantse Metworst, Lay’s Oven Baked Roasted Paprika, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier