4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
recepten Gevulde pannenkoek met andijvie, zoete aardappel en geitenkaas

Gevulde pannenkoek met andijvie, zoete aardappel en geitenkaas

ingrediënten


20 min
4 personen
250 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

400 gram andijvie

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels broodspread

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

550 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

300 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

4 grote zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de zoete aardappels in circa 12 minuten gaar. Klop intussen in een grote kom de bloem los met de eieren. Voeg de helft van de melk toe. Klop tot alles goed gemengd is en voeg dan de rest van de melk toe. Klop glad.
  • 2 Verhit de olie en bak hierin de pannenkoeken een voor een aan beide kanten goudbruin. Bak zo 8 pannenkoeken van het beslag en leg ze op een bord.
  • 3 Schep de warme gekookte zoete aardappels uit de pan en prak met de spread en andijvie. Vul de pannenkoeken met deze andijvievulling en de geitenkaas. Rol de pannenkoeken op en serveer 2 gevulde pannenkoeken per persoon.

bereidingstip

Dit recept is lekker met een waldorfsalade met bleekselderij, appel en walnoten.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 745 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 85 gram
eiwit 33 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip