4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, ontbijt
home recepten Gezonde banaan-ei-pannenkoekjes

Gezonde banaan-ei-pannenkoekjes

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneel
4 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 rijpe bananen

benodigdheden

mixer

blender

  • 1 Doe de bananen, eieren en kaneel in een mixer of blender. Blend tot een glad beslag.
  • 2 Verhit in een ruime koekenpan ½ el olie. Schep 2 bergjes beslag in de pan en bak de pannenkoekjes in 2 min. per kant lichtbruin en gaar.
  • 3 Leg de pannenkoekjes op een bord en houd ze warm onder een deksel. Bak op dezelfde manier met de rest van de olie en het beslag nog 6 pannenkoekjes. Serveer ze warm of op kamertemperatuur.

bereidingstip

Serveer de pannenkoekjes met vers fruit en eventueel een beetje honing.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 172 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 8 gram