4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Groene-groentenstamppot met geitenkaas

Groene-groentenstamppot met geitenkaas

ingrediënten


25 min
4 personen
4 plakken zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 blik kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

200 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

100 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

1 kleine groene kool
700 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verdeel de broccoli in roosjes en de steel in stukjes. Kook samen met de groene kool circa 10 minuten in water met zout. Rooster de noten in een droge, hete koekenpan. Houd apart.
  • 2 Giet de broccoli en kool af. Roer de spinazie en kikkererwten erdoor. Voeg het limoensap, de sojasaus, olijfolie en de helft van de kruiden toe en stamp grof.
  • 3 Leg de geitenkaas op de stamppot en bestrooi met de noten en de overige kruiden.

bereidingstip

Vervang in dit recept 1 eetlepel olijfolie door sesamolie en gebruik linzen in plaats van kikkererwten.. Neem blokjes feta in plaats van geitenkaas in deze stamppot.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 26 gram