4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Groenteomelet met garnalen en gember-tomatensaus

Groenteomelet met garnalen en gember-tomatensaus

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels ketjap asin

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

400 gram Oosterse wokgroenten

dit product is niet beschikbaar

300 gram wokgarnalen naturel

dit product is niet beschikbaar

8 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel azijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zoete chilisaus

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui 2-3 minuten. Voeg de gezeefde tomaten, gembersiroop, chilisaus en citroensap toe en verwarm.
  • 2 Klop de eieren los met zout, peper en 4 eetlepels water. Bak er in een beetje olie 2 omeletten van en houd ze even warm.
  • 3 Dep de garnalen droog. Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de wokgroenten en de garnalen 4-5 minuten. Besprenkel met sojasaus.
  • 4 Schep het roerbakmengsel erop en snijd de omeletten in stukken. Schenk op het bord de tomatensaus erover.

bereidingstip

Serveer de omelet met een salade van worteljulienne, geroosterd sesamzaad, citroensap, arachideolie en sojasaus.. Klop de eieren voor dit recept los met een scheutje sesamolie in plaats van water.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 32 gram