4 personen
uitdagend
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Gumbo uit New Orleans

Gumbo uit New Orleans

ingrediënten


bestellen
40 min
4 personen
2 theelepels tabasco
1 theelepel cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

2 middelgrote uien
50 gram boter

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.29

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.99

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.19
400 gram kipfilets

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.63
2 teentjes knoflook

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.45
1 rode paprika

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.19
1 gele paprika

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.45
2 stengels bleekselderij

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.65
3 eetlepels bloem

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.25
750 milliliter groentebouillon

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.59
1 blikje mais

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35
100 gram grote garnalen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 8.59
2 theelepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35

  • 1 Smelt de boter in een (hapjes)pan. Braad de stukken kip snel rondom aan. Schep ze uit de pan.
  • 2 Bak nu de uisnippers zacht en goudbruin. Voeg eventueel wat extra boter toe.
  • 3 Doe de kip, knoflook, paprika en bleekselderij in de pan en bak het gerecht enkele minuten. Roer af en toe om.
  • 4 Roer de bloem door het groentemengsel en voeg beetje bij beetje, onder voortdurend roeren, de bouillon toe.
  • 5 Laat alles ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Roer de maïskorrels en garnalen door het mengsel. Breng op smaak met zout, cayennepeper en een scheutje tabasco. Strooi er peterselie over. Serveer rijst bij dit gerecht.

wijnadvies

Een combinatie van vis en vlees: in dit smakenspel komen frisse, fruitige rosés vrijwel onbegrensd aan de orde. Probeer eens een Côtes deProvence, Tavel, Zuid-Franse rosés en kleurgenoten uit Italië en Spanje


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 32 gram