10 personen
gemiddeld
50 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Hartjes-cheesecake

Hartjes-cheesecake

ingrediënten


50 min
10 personen
50 gram dessertsaus aardbeien

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

450 gram roomkaas naturel

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

300 gram chocoladekoekjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

springvorm

bakpapier

diepvrieszakje

satéprikker

  • 1 Maal de koekjes helemaal fijn in de keukenmachine. Smelt intussen de boter (laat deze niet bruin worden). Meng de gesmolten boter door de koekkruimels.
  • 2 Bekleed de springvorm met bakpapier. Verdeel het kruimeldeeg over de bodem van de vorm en druk goed aan. Laat opstijven in de koelkast.
  • 3 Klop in een grote kom de roomkaas soepel. Klop in een andere kom met een mixer de slagroom met de poedersuiker en vanillesuiker stijf.
  • 4 Schep de room door de roomkaas en klop alles goed door elkaar. Schep de vulling in de springvorm en strijk glad met een vochtige spatel of bolle kant van een lepel.
  • 5 Schep de dessertsaus in een stevig plastic diepvrieszakje en draai het zakje dicht. Knip een heel klein puntje van het zakje af en druppel hiermee kleine stipjes saus, met minimaal 1 stip witruimte ertussen, rondom op de bovenkant van de cheesecake.
  • 6 Vervolg met de cirkel daarbinnen en maak zo steeds een kleinere cirkel tot de gehele taart gevuld is met rode stipjes. Trek met een satéprikker de stipjes rustig van links naar rechts tot een hartjesvorm. Laat de taart afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 7 gram