4 personen
eenvoudig
15 min.
voorgerecht, bijgerecht
recepten Hasselback-tomaten met tomatenpesto

Hasselback-tomaten met tomatenpesto

ingrediënten


15 min
4 personen
1 handje basilicum

dit product is niet beschikbaar

250 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

4 vleestomaten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

6 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan.
  • 2 Mix de pijnboompitten, zongedroogde tomaatjes, olijfolie en balsamicoazijn in een keukenmachine tot een pesto en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Snijd de vleestomaten aan de bovenkant meerdere keren in, maar niet helemaal door. Steek in iedere inkeping een plak mozzarella en een blaadje basilicum.
  • 4 Serveer direct met de tomatenpesto erbij.

bereidingstip

Je kunt de tomaten uit dit recept ook kort in een hete oven zetten totdat de mozzarella smelt.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté