8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Havermout-meringue pie met stoofpeertjes

Havermout-meringue pie met stoofpeertjes

ingrediënten


20 min
8 personen
500 gram stoofpeertjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

2 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

25 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

75 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram havermout

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

lage taartvorm

  • 1 Verwarm de ovengrill voor. Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan goudbruin.
  • 2 Klop de ei­witten en suiker met de mixer tot stijve pieken. Vul de havermoutbodem met de stoofpeertjes en verdeel het eiwit in pieken erover.
  • 3 Bruin de meringue kort onder de hete ovengrill of gebruik een brandertje. Bestrooi de havermout-meringue pie met het amandel­schaafsel en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté