- 1 Breng de amandeldrink met de havermout en de kaneel in een kleine pan aan de kook en laat circa 3 minuten koken.
- 2 Neem de pan van het vuur. Breng op smaak met honing.
bereidingstip
<h4> Welke melk gebruiken voor havermoutpap? </h4> Je kunt havermoutpap met allerlei soorten melk maken: </br> • Koemelk (halfvol of vol)</br> • Havermelk</br> • Sojadrink</br> • Kokosdrink</br> • Cashew- of hazelnootdrink</br> • Rijstdrink. <h4>Je havermout op smaak brengen </h4> Je kunt havermoutpap heel makkelijk op smaak brengen met kruiden. Een paar fijne opties: </br> • Kaneel</br> • Vanille </br> • Kardemom</br> • Gember </br> • Speculaaskruiden of koekkruiden</br> • Cacao(poeder)</br> • Kurkuma</br> • Honing . <h4> Havermout toppings </h4> Maak je havermoutpap extra lekker met toppings die zorgen voor bite, frisheid en zoetigheid. Denk aan: </br> • Fruit: plakjes appel, banaan, blauwe bessen, aardbeien of peer.</br> • Noten en zaden: amandelen (gehakt of geroosterd), walnoten, pecannoten, chiazaad of lijnzaad.</br> • Kruiden: een paar blaadjes munt voor een frisse touch.</br> • Citrus: wat geraspte citroenschil of een scheutje citroensap voor een lichte, frisse smaak.</br> • Ook lekker: honing, ahornsiroop, pindakaas, kokosvlokken of pure chocolade.. <h4> Warm of koud? </h4> <p>Havermout hoeft niet altijd warm te zijn. Een heerlijke koude optie is overnight oats: je weekt de havermout een nachtje in de koelkast in plantaardige melk of yoghurt. ’s Ochtends is de pap klaar om te eten, ideaal voor een snel ontbijt. Voeg bijvoorbeeld fruit, noten of munt toe voor extra smaak. Probeer eens deze <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/tropical-overnight-oats/">Tropical overnight oats</a> voor een frisse en zomerse variant.</p> . <h4>Hoe maak ik zelf havermoutpap? </h4> Verwarm havermout met melk (of een plantaardige drink) in een pannetje en roer regelmatig door. Laat zachtjes koken tot de pap de gewenste dikte heeft. Voeg eventueel een snufje zout en smaakmakers zoals kaneel of vanille toe.. <h4>Waarom niet iedere dag havermout? </h4> Havermout is gezond en vezelrijk, maar variatie is belangrijk. Het bevat fytinezuur, dat de opname van bepaalde mineralen kan remmen als je het in grote hoeveelheden eet. Daarnaast krijg je door te variëren met ontbijt ook andere voedingsstoffen binnen.. <h4>Hoeveel melk bij 30 gram havermout? </h4> Reken op ongeveer 200 ml melk of plantaardige drink voor een romige, niet te dikke pap. Wil je een dunnere pap, voeg dan wat extra melk toe.. <h4>Hoe lang moet havermoutpap koken? </h4> Meestal zo’n 3 tot 5 minuten op laag vuur, afhankelijk van de soort havermout. Fijne havermout is sneller gaar, grove vlokken hebben iets langer nodig. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.