4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Herfstpastei met biefstuk

Herfstpastei met biefstuk

ingrediënten


15 min
4 personen
1 eetlepel maanzaad
1 ei

dit product is niet beschikbaar

100 gram paté

dit product is niet beschikbaar

100 gram champignonpaté
1 pakje diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 takje rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

200 gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

4 biefstukken

dit product is niet beschikbaar

4 kogelbiefstukken

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

bakplaat met bakpapier

  • 1 Dep het vlees goed droog met keukenpapier en bestrooi rondom met zout en peper.
  • 2 Verhit de olie in een koekenpan op middelhoge stand en bak hierin de biefstukken rondom in 15 seconden per kant aan. Leg ze direct op een stuk keukenpapier om af te koelen, prik niet in het vlees.
  • 3 Bak de paddenstoelen met de rozemarijn kort om en om aan in het bakvet. Neem uit de pan en laat afkoelen.
  • 4 Steek of snijd uit 8 plakjes bladerdeeg zo groot mogelijke cirkels. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • 5 Leg 4 cirkels deeg op de bakplaat. Leg op elke cirkel een stukje paté met hierop een biefstuk. Verdeel de paddenstoelen erover en laat daarbij de randen van het deeg vrij. Maal wat zout en peper erover.
  • 6 Bestrijk de randen van het deeg licht met water en dek af met de overige 4 deegcirkels. Druk de randen goed op elkaar en bestrijk de pakketjes met wat ei.
  • 7 Steek uit de laatste 2 deegplakjes blaadjes en plak deze vast op het eilaagje. Bestrijk ook de blaadjes met ei en bestrooi de pakketjes met maanzaad.
  • 8 Schuif de bakplaat zo laag mogelijk in de oven en bak de pakketjes in 15-20 minuten goudgeel. Serveer direct. Lekker met een frisse salade.

wijnadvies

Superieur met een krachtige Bordeaux Supérieur van Château David en behaaglijk warm met Danie de Wet Merlot.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 770 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 49 gram