4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Hete bliksem met plantaardige spekjes

Hete bliksem met plantaardige spekjes

ingrediënten


30 min
4 personen
3 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

75 gram jonge kaas

dit product is niet beschikbaar

350 gram plantaardige spekjes
25 kilogram roomboter
1 kilogram aardappelen

dit product is niet beschikbaar

3 uien

dit product is niet beschikbaar

4 goudreinetten

benodigdheden

pureestamper

ovenschaal

  • 1 Schil de appels en snijd ze in stukken. Snijd de uien in ringen. Kook de aardappelen, appel en uien in water met zout in 12-14 min. gaar.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt in een koekenpan de boter. Bak de spekjes op een lage stand 4 min. Meng intussen de kaas en het paneermeel.
  • 3 Giet de aardappelen, uien en appels af, maar vang een kop kookvocht op. Stamp ze met een scheutje kookvocht tot een smeuïge stamppot.
  • 4 Schep de spekjes met het bakvet door de hete bliksem. Breng op smaak met zout en peper. Schep de stamppot in de ovenschaal en strijk glad. Bestrooi met het kaas-paneermeelmengsel.
  • 5 Bak de hete bliksem in de oven in 20 min. goudgeel met een krokant laagje.

bereidingstip

Liever met vlees? Neem 250 g gerookte spekjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 651 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 24 gram