6 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Home made beef enchilada's

Home made beef enchilada's

ingrediënten


25 min
6 personen
100 gram cheddarkaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

krop ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

500 gram runderreepjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram diepvriesspinazie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

450 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de bloem met 1 theelepel zout en het bakpoeder.
  • 2 Pureer de spinazie met 175 ml warm water. Voeg dit mengsel met de zonnebloemolie toe aan de bloem en kneed tot een soepel, niet plakkerig deeg. Voeg eventueel nog wat extra bloem toe. Laat het deeg circa 15 minuten afgedekt rusten.
  • 3 Bestuif het werkvlak met bloem. Verdeel het deeg in 12 bolletjes en rol uit tot cirkels van circa 20 cm Ø. Bak deze tor- tilla’s in een droge koekenpan 1-2 minuten per kant tot er bruine puntjes verschijnen.
  • 4 Verhit de ovengrill. Verhit de arachideolie en bak hierin de runderreepjes met de ui en paprika circa 4 minuten.
  • 5 Verdeel de slareepjes over de tortillawraps en schep de runderreepjes erop. Rol de tortilla’s op en leg ze naast elkaar in een lage ovenschaal.
  • 6 Bestrijk ze met de zure room en bestrooi met de kaas. Gratineer deze enchilada’s kort onder de grill.

bereidingstip

Bestrijk de tortillawraps van dit recept met salsasaus of gepureerde zwarte bonen voordat je ze belegt met de sla.. Vervang de paprika door mais.

wijnadvies

Deze beef enchilada’s zijn hét gerecht bij Meat Me met zijn vlezige Zuid-Afrikaanse blend van de shiraz- en tannatdruif.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 720 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 33 gram