4 personen
gemiddeld
170 min.
hoofdgerecht
home recepten Hongaarse goulashsoep

Hongaarse goulashsoep

ingrediënten


170 min
4 personen
4 aardappelen

dit product is niet beschikbaar

1 vleestomaat

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 liter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

3 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel karwijzaad

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

450 gram paprika's
750 gram runderriblappen
4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 uien

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snipper de uien, snijd de knoflook fijn. Snijd de runderriblappen in blokjes. Spoel de gegrilde paprika af, laat uitlekken en pureer ze met de staafmixer.
  • 2 Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui glazig. Voeg het vlees toe en bak het in 5 min. rondom bruin. Voeg de knoflook, het paprikapoeder, karwijzaad, de laurierblaadjes en gepureerde geroosterde paprika toe. Bak, al roerend, 2 min. Giet de helft van de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 1,5-2 uur stoven of tot het vlees gaar is. Roer af en toe en voeg zo nodig bouillon toe.
  • 3 Snijd intussen de paprika en tomaat in blokjes. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm.
  • 4 Voeg de paprika, tomaat en aardappel toe aan de soep met de rest van de bouillon. Laat 30 min. zachtjes koken of tot de aardappel gaar is. Breng de soep op smaak met zout en peper.

bereidingstip

• Goulash is echt suddervlees, dus het moet lang garen. 2 uur is meestal voldoende, maar langer – tot 3 uur – kan ook, voor extra malsheid. <br> • Wil je soep wat dikker? Laat ‘m dan iets inkoken in de pan, zonder deksel of voeg extra aardappelblokjes toe. . <h4>Serveertips</h4> • Maak een hoofdgerecht van je goulashsoep en geef er knapperig brood bij: ciabatta of desembrood bijvoorbeeld. <br> • Voor een voedzamere soep kun je gekookte pasta of noedels toevoegen aan de soep. <br> • Garneer de soep met een flinke dot zure room en verse peterselie. . <h4>Hoe bewaar je goulashsoep?</h4> • De soep blijft 3-4 dagen goed in de koelkast. Warm hem weer op, op laag vuur of in de magnetron. <br> • In de vriezer blijft goulashsoep tot 3 maanden goed. Laat hem in de koelkast ontdooien of met de lage stand van de magnetron. Daarna kun je hem op laag vuur weer opwarmen. . <h4>Variatietips</h4> Goulashsoep bestaat in de basis uit rundvlees, paprika, aardappelen en tomaten. Maar je kunt er op veel manieren mee variëren: <br> • Ander vlees? Vervang 100 g van het vlees in dit recept door magere gerookte spekreepjes. Of neem varkensvlees in plaats van rundvlees. <br> • Maak vegetarische goulashsoep door het vlees te vervangen door extra paprika, champignons, en linzen of bonen voor de eiwitten. Je kunt ook tempeh toevoegen als vegan vleesvervanger. En gebruik natuurlijk groentebouillon. <br> • Pittiger? Roer er een beetje sambal, chilipoeder of cayenne door. . <h4>Is goulashsoep gezond?</h4> In deze soep zit veel groente. Gebruik niet te veel zout of bouillonblokjes. Je kunt vet rundvlees vervangen door mager rund, of kip.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 48 gram
Terugroepactie | Biologische huiswijn rood 1 liter Biologische huiswijn rood 1 liter