staafmixer
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
staafmixer
bereiden
bereidingstip
We gebruiken kikkererwten uit blik voor een snelle versie, maar zelf kikkererwten koken kan natuurlijk ook. Pureer ze goed glad met tahin en knoflook en voeg wat van het kookwater toe dan krijg je die fluweelzachte textuur zoals je 'm in het Midden-Oosten proeft. Kruid de humus met komijn en breng verder op smaak met citroensap.. <h4>Serveertips</h4> Serveer hummus als dip met warm flatbread of pita’s, of als smeuïge spread bij de lunch. Ook lekker bij een salade of als bijgerecht bij geroosterde groenten. Garneer met een scheutje olijfolie, wat paprikapoeder of sesamzaadjes. Hummus eet je koud, en dat maakt ’m ook ideaal voor op de borrelplank. . <h4>Over hummus</h4> • Hummus maak je van kikkererwten, tahin (sesampasta), citroensap, knoflook, water en kruiden zoals komijn. Eventueel breng je hem verder op smaak met zout, peper en olijfolie.<br/> • Is hummus gezond? Het is een plantaardige spread boordevol vezels, eiwitten en gezonde vetten uit tahin. Het past goed in een gevarieerd eetpatroon, zeker als je ’m combineert met groenten of volkorenbrood. . <h4>3 makkelijke smaken voor hummus</h4> Maak 'm pittig met harissa, rokerig met gegrilde paprika of zoet-aards met gekookte biet. Ook lekker: extra kruiden zoals koriander, peterselie of dille. Zo geef je elke portie hummus een eigen twist. . <h4>Zelfgemaakte hummus bewaren</h4> Bewaar zelfgemaakte hummus in een afgesloten bakje in de koelkast. Zo blijft hij 3 tot 5 dagen goed. Roer eventueel voor gebruik nog even door en voeg een scheutje olie toe als hij iets is ingedroogd.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 170 kcal |
vet | 9 gram |
verzadigd vet | 1 gram |
koolhydraten | 13 gram |
eiwit | 7 gram |
WEB01-SPAR-PU