4 personen
eenvoudig
5 min.
drankje
home recepten IJskoffie maken

IJskoffie maken

ingrediënten


5 min
4 personen
1 snufje cacao
1 snufje kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter vanilleroomijs

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter espressokoffie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

blender

4 hoge glazen

  • 1 Mix de espresso, melk en het roomijs in een blender in 30 sec. tot een luchtige shake. Voeg eventueel kaneel of cacao toe.
  • 2 Serveer direct in 4 hoge glazen.

bereidingstip

• Oploskoffie gebruiken gaat wat sneller. Gelukkig is die in verschillende smaken beschikbaar, waaronder espresso. Daar kun je dan fijn mee variëren.<br/> • Waterige ijskoffie voorkomen? Laat dan eerst je koffie helemaal afkoelen voordat je het ijs toevoegt. Kan in de koelkast, of gewoon op kamertemperatur.<br/> • Vries ijskoffie in als ijsblokjes. Zo blijft je iced coffee lekker sterk en wordt hij niet waterig als de ijsblokjes smelten. <br/> • Vegan ijskoffie maken? Vervang de koemelk door havermelk en het vanilleroomijs door een veganistische roomijsvariant. . <h4>Serveertips</h4> • Serveer je ijskoffie met een toefje slagroom.<br/> • Ook lekker: karamelsiroop door je iced coffee. . <h4>IJskoffie, frappé, iced latte: wat is nu het verschil?</h4> • IJskoffie is koude koffie met ijs eroverheen. De textuur is vergelijkbaar met gewone koffie.<br/> • Frappé is een combinatie van oploskoffie, water suiker en ijs. Die gaan samen in de blender en inderdaad, dat gaat lekker schuimen.<br/> • Voor iced latte meng je espresso met koude melk en ijs. De smaak is iets zachter dan die van een gewone espresso, maar je blijft die nog wel proeven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 169 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 4 gram