4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
recepten Indische nasi goreng

Indische nasi goreng

ingredi├źnten


35 min
4 personen
100 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap manis
600 gram pandanrijst

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel trassi
2 eetlepels melk
3 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 wortel

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 kleine prei
300 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter arachideolie
2 rode pepers

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Wrijf de sjalotjes, knoflook en rode peper fijn in een vijzel of pureer in een keukenmachine tot een boemboe.
  • 2 Verhit de olie in een wok en voeg de boemboe toe. Laat iets indikken.
  • 3 Voeg de kipblokjes toe en roerbak 3-4 minuten. Schep de prei en wortel erdoor en roerbak nog 2-3 minuten.
  • 4 Klop de eieren los met de melk en schep met de trassi door het kip-groentemengsel.
  • 5 Voeg de gare rijst in gedeelten toe en roerbak met scheutjes ketjap naar smaak totdat de nasi goreng goed warm is.
  • 6 Schep de garnalen erdoor.

bereidingstip

Vervang de pandanrijst door basmatirijst.. Gebruik voor de groenten ook eens een groentepakket voor nasi/bami.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 33 gram
recalls Pindasaus, Bio pasta tomaat mozzarella 200 g, Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, bekijk hier