4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
recepten Indische nasi goreng

Indische nasi goreng

ingrediënten


35 min
4 personen
100 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

600 gram pandanrijst

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel trassi
2 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 wortel

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 kleine prei

dit product is niet beschikbaar

300 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 rode pepers

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Wrijf de sjalotjes, knoflook en rode peper fijn in een vijzel of pureer in een keukenmachine tot een boemboe.
  • 2 Verhit de olie in een wok en voeg de boemboe toe. Laat iets indikken.
  • 3 Voeg de kipblokjes toe en roerbak 3-4 minuten. Schep de prei en wortel erdoor en roerbak nog 2-3 minuten.
  • 4 Klop de eieren los met de melk en schep met de trassi door het kip-groentemengsel.
  • 5 Voeg de gare rijst in gedeelten toe en roerbak met scheutjes ketjap naar smaak totdat de nasi goreng goed warm is.
  • 6 Schep de garnalen erdoor.

bereidingstip

Vervang de pandanrijst door basmatirijst.. Gebruik voor de groenten ook eens een groentepakket voor nasi/bami.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 33 gram