4 personen
eenvoudig
20 min.
klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje, bijgerecht
recepten Italiaanse vleeswarenschotel met gegrilde tomatensalade

Italiaanse vleeswarenschotel met gegrilde tomatensalade

ingrediënten


20 min
4 personen
1 handje basilicum
1 theelepel honing
2 eetlepels balsamicoazijn
5 eetlepels olijfolie
8 romatomaten
1 ciabattabrood
1 potje zwarte olijf
100 gram mortadella
100 gram salami
100 gram rauwe hammen
150 gram filet americain
1 eetlepel pesto

  • 1 Begin met de tomatensalade. Rooster de tomaten in 1 eetlepel olijfolie in een grillpan of koekenpan.
  • 2 Maak van de rest van de olie, peper, balsamicoazijn en honing een dressing en schep deze door de tomaten.
  • 3 Garneer met blaadjes basilicum.
  • 4 Meng de pesto door de filet americain.
  • 5 Leg de vleeswaren op een schaal en serveer de olijven, tapenade, het brood en de tomatensalade erbij.

bereidingstip

Voeg gorgonzola toe aan de tomatensalade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 665 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 25 gram
recalls Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, Mix voor Nasi & Bami Goreng en Mix voor Saté, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier