- 1 Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier. Bestrooi de vis aan beide kanten met zout en peper. Strooi de bloem op een bord. Wentel de visfilets aan beide kanten door de bloem.
- 2 Smelt in een vis- of koekenpan de boter. Bak de kabeljauwfilets in 8 min. op een middelhoog vuur lichtbruin en net gaar. Keer de vis halverwege met een spatel.
- 3 Snijd de citroen in partjes. Leg de kabeljauwfilets op 4 borden en serveer met de partjes citroen.
bereidingstip
Ga voor klassieke en frisse kruiden: dille, peterselie, citroenpeper en/of knoflook. Liever pittig en avontuurlijk? Kies dan voor paprikapoeder, cayennepeper, koriander en/of komijn. . <h4>Zo bak je kabeljauwfilet</h4> Zo bak je een lekker stevige kabeljauw in de pan en voorkom je dat het visvlees uit elkaar valt tijdens het bakken.<br/> • Besprenkel voor steviger visvlees de kabeljauwfilets voor het bakken met citroensap en laat 5 min. intrekken.<br/> • Dep de vis goed droog. Een natte vis stoomt, in plaats van dat die bakt.<br/> • Gebruik een hete pan, om de vis dicht te schroeien. Daarna komt er een mooi korstje op.<br/> • Bak de vis niet te lang en keer hem niet te vaak om. Gebruik een brede spatel voor het keren en keer voorzichtig, zo valt de kabeljouw niet uit elkaar tijdens het bakken. . <h4>Lekkere gerechten voor bij gebakken kabeljauw</h4> Heerlijk bij gebakken kabeljauw: <br> • Frites of aardappelpuree, een simpele groene salade en zelfgemaakte <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/homemade-vissticks-met-remoulade/">remouladesaus</a>. <br> • Serveer gebakken kabeljauw eens op een stamppot, in plaats vlees, een frisse <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/lentestamppot-met-chipolata/">lentestamppot</a> bijvoorbeeld.