4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Kabeljauw met komkommer-muntsaus

Kabeljauw met komkommer-muntsaus

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

500 gram aardappelschijfjes

dit product is niet beschikbaar

2 winterwortels

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel muntblaadje

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter arachideolie

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

600 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kruis de tomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd ze in blokjes. Dep de vis droog.
  • 2 Meng de balsamicoazijn met de mosterd en zout in een pan. Voeg al kloppend 6 eetlepels olijfolie in een straaltje toe. Schep de tomaten en komkommerblokjes erdoor en verwarm op een lage stand. Meng de munt erdoor en houd de saus warm.
  • 3 Schaaf de wortels in lange linten en kook ze 3-4 minuten. Bak intussen in 2 eetlepels olijfolie de aardappelschijfjes.
  • 4 Bak de kabeljauw in de rest van de olijfolie 2-3 minuten per kant. Schep de honing door de wortellinten.
  • 5 Serveer de vis met de saus, de gebakken aardappels en de wortel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 31 gram