online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Kabeljauwfilet met witlof en mosterd

Kabeljauwfilet met witlof en mosterd

ingrediënten

1 kilogram aardappel

600 gram kabeljauwfilets

4 struiken witlof

1 citroen

50 gram boter

150 milliliter kookroom

150 milliliter koffieroom

1 eetlepel mosterd

1 eetlepel honing

3 eetlepels peterselie


  • 1 Kook de aardappelen met zout gaar. Dep de visfilets droog en verdeel ze in gelijke moten. Bestrooi ze met zout en peper.
  • 2 Snijd de harde kernen uit het witlof en snijd de struikjes in de lengte in smalle repen.
  • 3 Pers een halve citroen en verdeel de andere helft in partjes.
  • 4 Verhit de boter. Bak hierin de vis in 2-3 minuten per kant gaar. Neem de filets uit de pan en houd ze warm.
  • 5 Voeg de witlofrepen bij het bakvet en bak ze al omscheppend op een hoge stand 3 minuten. Voeg het citroensap, de kookroom, de mosterd en de honing toe en verwarm nog 1 minuut.
  • 6 Schep het witlof op warme borden. Leg de vis erop, strooi de peterselie erover en garneer met de partjes citroen. Serveer de aardappelen erbij.


voedingswaarde

energie 545 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 35 gram