voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
recepten Kabeljauwfilet met witlof en mosterd

Kabeljauwfilet met witlof en mosterd

ingredi├źnten

1 kilogram aardappel

600 gram kabeljauwfilets

4 struiken witlof

1 citroen

50 gram boter

150 milliliter kookroom

150 milliliter koffieroom

1 eetlepel mosterd

1 eetlepel honing

3 eetlepels peterselie


  • 1 Kook de aardappelen met zout gaar. Dep de visfilets droog en verdeel ze in gelijke moten. Bestrooi ze met zout en peper.
  • 2 Snijd de harde kernen uit het witlof en snijd de struikjes in de lengte in smalle repen.
  • 3 Pers een halve citroen en verdeel de andere helft in partjes.
  • 4 Verhit de boter. Bak hierin de vis in 2-3 minuten per kant gaar. Neem de filets uit de pan en houd ze warm.
  • 5 Voeg de witlofrepen bij het bakvet en bak ze al omscheppend op een hoge stand 3 minuten. Voeg het citroensap, de kookroom, de mosterd en de honing toe en verwarm nog 1 minuut.
  • 6 Schep het witlof op warme borden. Leg de vis erop, strooi de peterselie erover en garneer met de partjes citroen. Serveer de aardappelen erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 35 gram