4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
recepten Kabeljauwfilet met witlof en mosterd

Kabeljauwfilet met witlof en mosterd

ingrediënten


30 min
4 personen
3 eetlepels peterselie
1 eetlepel honing
1 eetlepel mosterd
150 milliliter koffieroom
150 milliliter kookroom
50 gram boter
1 citroen
4 struiken witlof
600 gram kabeljauwfilets
1 kilogram aardappel

  • 1 Kook de aardappelen met zout gaar. Dep de visfilets droog en verdeel ze in gelijke moten. Bestrooi ze met zout en peper.
  • 2 Snijd de harde kernen uit het witlof en snijd de struikjes in de lengte in smalle repen.
  • 3 Pers een halve citroen en verdeel de andere helft in partjes.
  • 4 Verhit de boter. Bak hierin de vis in 2-3 minuten per kant gaar. Neem de filets uit de pan en houd ze warm.
  • 5 Voeg de witlofrepen bij het bakvet en bak ze al omscheppend op een hoge stand 3 minuten. Voeg het citroensap, de kookroom, de mosterd en de honing toe en verwarm nog 1 minuut.
  • 6 Schep het witlof op warme borden. Leg de vis erop, strooi de peterselie erover en garneer met de partjes citroen. Serveer de aardappelen erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 35 gram
recalls Daily Chef andijvie stamppot met gehaktballetjes,Bio hapje appel perzik banaan 6+, Chefaid nylon bakspatel, Brabantse Metworst, Lay’s Oven Baked Roasted Paprika, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier