voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Kabeljauwfilet met witlof en mosterd

Kabeljauwfilet met witlof en mosterd

ingredi├źnten

1 kilogram aardappel

600 gram kabeljauwfilets

4 struiken witlof

1 citroen

50 gram boter

150 milliliter kookroom

150 milliliter koffieroom

1 eetlepel mosterd

1 eetlepel honing

3 eetlepels peterselie


  • 1 Kook de aardappelen met zout gaar. Dep de visfilets droog en verdeel ze in gelijke moten. Bestrooi ze met zout en peper.
  • 2 Snijd de harde kernen uit het witlof en snijd de struikjes in de lengte in smalle repen.
  • 3 Pers een halve citroen en verdeel de andere helft in partjes.
  • 4 Verhit de boter. Bak hierin de vis in 2-3 minuten per kant gaar. Neem de filets uit de pan en houd ze warm.
  • 5 Voeg de witlofrepen bij het bakvet en bak ze al omscheppend op een hoge stand 3 minuten. Voeg het citroensap, de kookroom, de mosterd en de honing toe en verwarm nog 1 minuut.
  • 6 Schep het witlof op warme borden. Leg de vis erop, strooi de peterselie erover en garneer met de partjes citroen. Serveer de aardappelen erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 35 gram