4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht

Kip Hawaii

ingrediënten


30 min
4 personen
1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel limoensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels ketjap

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

4 takjes peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 blikje ananasstukje

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

250 gram zilvervliesrijst

dit product is niet beschikbaar

400 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst. Maak intussen de paprika’s schoon en snijd ze in stukken. Laat de ananas uitlekken en vang het sap op.
  • 2 Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de paprika’s en ui circa 2 minuten. Voeg de kip toe (zoveel mogelijk zonder de marinade) en bak 2 minuten op een hoge stand.
  • 3 Voeg de marinade en de ananas toe en laat circa 5 minuten pruttelen, tot de kip gaar is. Voeg naar smaak nog wat ananassap toe.
  • 4 Verdeel de rijst over 4 kommen en schep de kip met de saus erop. Garneer met wat peterselie.

bereidingstip

Gebruik voor dit recept verse ananas in plaats van uit blik. Maak hiervoor ½ ananas schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. . Nog lekkerder: bestrooi de kip Hawaii met een handje pinda's.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 515 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 30 gram