4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
home recepten Kip met Provençaalse groenten

Kip met Provençaalse groenten

ingrediënten


50 min
4 personen
10 blaadjes verse basilicum
1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

4 kipkarbonades
4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

10 minitrostomaatjes
1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Leg alle groenten op een grote bakplaat en bestrooi ze met tijm, knoflook, zout en peper.
  • 2 Giet de olijfolie erover en schep goed om zodat alles onder een laagje olie zit. Dek de bakplaat losjes af met aluminiumfolie en bak 15 minuten midden in de oven.
  • 3 Bestrooi de kipkarbonades ondertussen met zout, peper, paprikapoeder en bloem. Verwarm de olie of boter in een braadpan en bak de karbonades in circa 10 minuten rondom bruin.
  • 4 Verhoog de oventemperatuur naar 200°C. Neem de bakplaat uit de oven, verwijder het folie, schep alles even om en leg de kipkarbonades tussen de groenten. Schuif hoog in de oven en laat alles nog circa 15 minuten bruin bakken.
  • 5 Serveer rijkelijk bestrooid met basilicumblaadjes en peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 29 gram