4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Kip met rijst en kikkererwten

Kip met rijst en kikkererwten

ingrediënten


30 min
4 personen
1 bosje dille

dit product is niet beschikbaar

500 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

400 gram kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

3 wortels

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Kook de rijst. Giet af en laat de rijst droogstomen.
  • 2 Verhit intussen de olie en bak hierin de ui en wortel circa 5 minuten. Voeg de kikkererwten, komijnpoeder, knoflook en bouillon toe en schep goed om.
  • 3 Leg de stukjes kip op de groenten en dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie. Keer na circa 10 minuten de stukjes kip om, dek weer af en gaar circa 5 minuten verder.
  • 4 Schep de dille door de rijst en serveer met de kipschotel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 41 gram